Srdcovo-cievne ochorenia, rakovina, žalúdočné a črevné problémy

Srdcovo-cievne ochorenia: srdcový infarkt, krvný tlak, cholesterol:

 

Srdcový infarkt

Príčinou vzniku infarktu je dlhoročné prekyslenie organizmu, vedúce k vysokej hodnote kyseliny, ktorú už nie možné neutralizovať. V prekyslených častiach tela dochádza potom k zahusteniu krvi a knáhleu kolapsu celého krvného zásobovania daného orgánu, čo sprevádza čiastočné odumretie tkaniva. Pri včasnej očiste organizmu od kyseliny sa dá ľahko zabrániť infarktu, nakoľko neide tu o chorobu v pravom zmysle slova, ale odvrátiteľné následky prekyslenia.

Dr. Kern rozlyšuje 3 stupne varovných príznakov srdcového infarktu, ktoré sa nasledujú v danom poradí:

- 1. rôzne bolesti na hrudníku: píchanie, tlaky, bodanie, pálenie atď.

- 2. poruchy spánku, zapríčinené srdcovými problémami: človek sa v noci zobudí, viac hodín leží bez spánku a až ráno sa mu podarí zase zaspať.

- 3. nepríjemný tlak pri ležaní na ľavom boku, bolesti v srdci, nepravidelné búchanie srdca atď.

 

Prvá pomoc pri srdcovom infarkte: počas čakania na záchranku natrieť ihneď celé telo postihnutého silným zásaditým roztokom. Môže to byť sóda bikarbóna alebo zásaditá soľ do kúpeľa (resp. Himalájska soľ). Kopcovitú polievkovú lyžicu rozpustite v litri vody a opakujte vtieranie až do príchodu lekára. Predtým však dajte chorému, ak je to možné, vypiť pohár zásaditej vody (kopcovitú čajovú lyžicku sódy bikarbóny rozpustite v 2 dcl vody). Je to to najlepšie, čo v danej situácii môžete urobiť a je možné, že tým zabránite ďalekosiahlejšiemu poškodeniu srdca. Netreba sa báť sódy bikarbóny. Naše ústa, žalúdok a pankreas vyrábaju sódu bikarbónu denne na trávenie potravy a neutralizáciu kyselín z jedla.

 

Krvný tlak

Nízky, vysoký, nestabilný krvný tlak, ako aj zlý krvný obeh, sklon ku krvácaniu a zvýšenie hodnôt cholesterolu a kyseliny močovej v krvi sú podmienené prekyslením.

Vysoký krvný tlak výrazne spôsobuje viac problémov: je spoluzodpovedný za poruchy erekcie a nedosiahnutie orgazmu, za tlakom spôsobené poruchy zraku, závraty a bolesti hlavy. Predovšetkým je veľkým rizikovým faktorom pre cievy - môže byť príčinou srdcového infarktu. Pri vysokom krvnom tlaku sú cievne steny veľmi zaťažené a dochádza k poklesu množstva kyslíka pre srdcový sval a tým vlastne pre celý organizmus.

Dôsledná očista organizmu od kyseliny má okamžitý účinný pozitívny vplyv na krvný tlak. Zásaditou výživou výrazne klesnú aj hodnoty cholesterolu a triglyceridov - dvoch rizikových faktorov pre srdce a krvný obeh.

 

Cholesterol

Keď sa prekyslením telu, najmä krvným cievam, odoberú  zásaditotvorné minerály (Ca, K, Mg), musia sa tieto nahradiť inou tmeliacou substanciou. Samoliečiaci mechanizmus tela na to používa cholesterol, ktorý je neustále k dispozícii. Ním utesňuje popraskané cievne steny - cholesterol je odolný voči kyselinám, preto sa prekyslením neodbúrava. Telo potrebuje dostatok cholesterolu ako náhradu za stratený vápnik a na ochranu cievnych stien. To vedie k zvýšenej hladine cholesterolu - kôrnatenie tepien (artérioskleróza) je vlastne výmena cholesterolu za odobratý vápnik.

Ak kyselinová záťaž tela trvá dlhšie, zhustia sa usadeniny cholesterolu v žilách a cievach, čím sa jemné vlásočnice stávajú značne nepriepustnými. To vedie k neustále sa zvyšujúcemu nedostatku zásobovania krvou. OKrem toho môže krv prijímať čoraz menej živín zo stehien tenkého čreva. Mozog sa stáva menej prekrveným.

Väčšie usadeniny v žilách a tepnách nevyhnutne spôsobujú ich vnútorné zúženie, v dôsledku čoho sa zvýši krvný tlak. Aby sa zabránilo prasknutiu alebo rozthrnutiu krvných ciev, začnú si svoje steny vystielať ešte väčším množstvom cholesterolu, no a to vzápätí zužuje ešte viac... Je to bludný kruh. Zúženú cievu napokon môže upchať aj malá krvná zrazenina.

Znížený prietok krvi sa prejavuje aj zhoršovaním všetkých telesných funkcií a znížením výkonu. Ak praskne žilka v mozgu, nasleduje mŕtvica. Ak praskne alebo sa upchá žilka v srdci, dochádza k srdcovému infarktu. Cholesterol nie je príčinou zanesených ciev a infarktu. Príčinou je nesprávny spôsob nášho stravovania.

Predísť usadeninám cholesterolu môžeme očistou od kyseliny a remineralizáciou. Vysoká hladina cholesterolu sa môže zásaditou stravou v priebehu niekoľkých týždňov úplne prirodzene normalizovať. Ak acidobázická rovnováha tela je napravená, zostane hladina cholesterolu v normále.

Využite regeneračné schopnosti buniek vlastného tela, ktoré sú jedinečné, pokiaľ im vytvoríme vhodné podmienky.

 

Rakovina:

Podmienkou a základom vzniku rakoviny je prekyslenie tela - v zásaditom prostredí sa rakovina nemôže rozvinúť. Nositeľ Nobelovej ceny, prof. Otto Warburg objavil, že rakovinová bunka žije na základe praprincípu látkovej premeny kvasenia, takže dnešná obvyklá kvasiaca strava pôsobí na rakovinu podporne. Záťaž čreva, podmienená kyselinou, urýchľuje oslabenie imunity a rozpad buniek.

V nás všetkých síce vznikajú rakovinové bunky viackrát za deň, ale zdravý imunitný systém ich spozné a odstráni. Až pri kyselinovom oslabení imunity môže prísť k nadmernému zmnoženiu rakovinových buniek. Keďže sa tento proces odohráva v celom tele, operácia nádoru alebo lokálne ožarovanie máva často iba odkladný účinok. Lekár, ktorý pri liečbe rakoviny nezohľadní faktor stravy, previní sa terapeutickou chybou. Jediná účinná pomoc pri rakovine je výživa bez kyselín. Rakovina vzniká len v kyslom postredí, je chorobou z prekyslenia. Neutralizáciou kyselín v organizme sa vitálnym rakovinovým bunkám vezme zároveň živá pôda, ktorú nevyhnutne potrebujú na svoj urýchlený rast. Pri rakoviny okrem súrne potrebnej očisty od kyseliny výrazne prospieva pitná kúra zelených nápojov (špaldová tráva, SuperGreens), pomáhajú telu, aby sa samo oslobodilo od rakovinových buniek.

Ak je acidobázická rovnováha organizmu už chronicky narušená, následky pre telo sú nedozerné a ich rozpätie predstavuje širokú škálu: od permanentnej zlej nálady, únavy, podráždenosti a depresií, cez reumu, artritídu, alergie, žalúdočné a črevné ťažkosti, zničený chrup, až po kyselinovú smrť v podobe srdcového infarktu a rakoviny. Všetky tieto choroby majú niečo spoločné: zmiznú, ak sa acidobázická rovnováha telanapraví. Dobrou správou je, že nikdy nie je neskoro. Ľudské telo je zázračné, neustále sa dokáže regenerovať. Iba jediná vec mu pri tejto snahe môže stáť v ceste: my sami. Dajme mu šancu a uvidíme, dokáže zázraky.

 

Žalúdočné a črevné problémy

Zdravý žalúdok produkuje dvojnásobné množstvo hydrogénuhličitanu sodného (sódy bikarbóny), než kyseliny soľnej. Je to hlavný producent zásad v tele. Vyprodukované množstvo však nie vždy stačí na neutralizáciu kyselín, ktoré vyvolala nenáležitá potrava. Čím viac kyselinotvornej stravy sa dostane do žalúdka, tým menej žalúdočnej kyseliny sa utvorí. Ak je žalúdok neustálym prekyslením a nedostatkom zásad nútený produkovať priveľa žalúdočnej kyseliny, žalúdočná sliznica sa poškodí a môźe prísť k žalúdočným kŕčom, kyslým náporom, zápalu žalúdočnej sliznice alebo dokonca k žalúdočnému vredu. Porušená acidobázická rovnováha sa obnoví zásaditou výživou a zásadotvornými výživovými doplnkami.

Niekedy sa pálenie záhy môže vyskytnúť aj po užítí zásaditého prípravku, čím môže vzniknúť dojem, že zásaditá látka telu neprospieva. Je to však úplne naopak: len čo telu ponúkneme dostatok zásad, využije organizmus túto príležitosť na to, aby sa zbavil svojich naukladaných kyselín. Tento proces môže prebiehať tak intenzívne, že priebeh tejto reakcie človek pociťuje ako pálenie záhy. V takom prípade by sa nemali vysadiť zásady (organizmus ich nevyhnutne potrebuje), ale okamžite by sa mala užiť ďalšia dávka. Uvoľnené kyseliny sa neutralizujú a žalúdočné problémy zmiznú.

Črevné steny zanesené nestrávenými zvyškami potravy znemožňujú, aby bol organizmus dostatočne zásobovaný živinami, vitamínmi a minerálnymi látkami. Agresívne kvasné kyseliny zničia v tenkom čreve životne dôležité aminokyseliny a enzýmy. Bez nich sa však nemôžu obnovovať bunky a vykoľají sa látková premena. Prekyslenie v čreve môže visť k veľmi bolestivej infekcii čreva, samootravou sa poškodý aj vegetatívny nervový systém. Na to, aby sa črevu dodatočne pomohlo, potrebuje každodenne prísun zásad s dostatočným množstvom vody.

Pomoc pri žalúdočno-črevnom poškodení zabezpečia aj liečivé zábaly, ktorými sa telo zbavuje toxických látok. Veľmi užitočná je aj rastlina Aloe vera, ktorá tu dokáže robiť hotové zázraky. Regeneruje žalúdočnú sliznicu pekvapujúco rýchlo, detoxikuje pečeň a zabraňuje pôsovbeniu húb, plesní, parazitov, bektérií a vírusov.

 

 

 

Zdroj:

Omladzujúce odkyslenie - autor: Kurt Tepperwein, vydavateľ: NOXI, s.r.o., 2005