Alkalizácia
Prekyslenie je základom väčšiny chorôb, preto dôkladná očista od kyselín a opätovné doplnenie minerálov sú základom každej liečby. Deje sa to predovšetkým prostredníctvom dobrého pitného režimu a prostredníctvom výživy bohatej na zásady. Bunková výživa telo vyčistí, dovyživí a udržiava v tele acidobázickú rovnováhu. Šancu na vyliečenie má každý, platí však, že to, čo robíme každodenne, určuje, ako zdravo a ako dlho budeme žiť.
Naša strava by sa mala skladať min. z 80% alkalických potravín (čerstvá alebo ľahko dusená zelenina) a max. 20% môžu tvoriť kyslé potraviny (varené zemiaky, cestoviny, strukoviny, orechy, tofu atď.)
Každý živý organizmus funguje na báze bio-elektrických impulzov s určitou frekvenciou, ktorá sa už dnes dá merať. Čím vyššia frekvencia, tým vyššia životná energia.
Priemerný zdravý orgán má energiu cca 70 MHz, super-zelené napoje 150 - 400 MHz, zelenina 70 - 90 MHz, rakovina 30 MHz, hamburger 5 MHz, čokoláda 3 MHz. Smrť začína na hranici približne 20 MHz.
Ak chceme mať viac energie a zdravia, musíme jesť jedlá s vysokou frekvenciou (čerstvá zelenina, výhonky, klíčky).
3-5 MHz - hamburger, čokoláda, koláče, cukrovinky
20 MHz - frekvencia organizmu tesne po smrti
30 MHz - rakovina
30 MHz - vyprážaná strava
50 MHz - varená strava
70 MHz - energetická úroveň zdravého organizmu
80 MHz - čerstvá zelenina
90 MHz - klíčky, zelené žito
150 MHz a viac - zelené nápoje (šťava pšeničnej trávy, nápoj SuperGreens)
Konzumovať stravu s nízkou energiou a čakať, že naše telo bude zdravé a energické, je rovnako nezmyselné, ako chcieť, aby drahé auto s výborným motorom fungovalo na najlacnejší benzín, do ktorého priebežne sypeme piesok.
Zelenina v našej strave má byť surová, čerstvá, ideálne dopestovaná bez použitia pesticídov.
Veľmi dôležité miesto v našom jedálničku majú oleje - lisované za studena. Sú pre naše telo nevyhnutné ako motorový olej pre hladký chod auta. Oleje lisované za studena pomáhajú budovať nové bunky, znižujú cukrovku, eliminujú kyseliny v tele (čo v konečnom dôsledku spôsobuje chudnutie), zabraňujú vzniku rakoviny, zvyšujú vnútornú energiu, premazávajú kĺby a pomáhajú s vyprázdňovaním.
Tepelne spracované oleje nie sú vhodné na konzumáciu, treba ich úplne vylúčiť zo stravy.
Každé ráno si treba dať 1-5 polievkových lyžíc oleja omega 3-6-9 (ľanový, olivový, konopný, rybí atď.), ktorý eliminuje rakovinové bunky, znižuje krvný tlak, znižuje cholesterol, znižuje riziko infarktu, zabraňuje reume, zlepšuje kvalitu vlasov, kože a nechtov. Rybí olej reparuje mozgové bunky, znižuje depresiu, zlepšuje pamäť, zvyšuje výkon mozgu.
Klíčky a výhonky majú extrémnu úroveň energie a vitamínov, živých enzýmov - mali by sme ich konzumovať každý deň. Čím viac druhov, tým lepšie.
Nasledujúce fotografie obrazujú energetické pole klíčky šošovice
klíčka šošovice - živá klíčka šošovice - varená
Soľ - soli môžeme jesť, koľko chceme (obmedzovanie soli je omyl). Je však potrebné používať morskú soľ alebo HIMALÁJSKU SOĽ - prírodné kryštály himalájskej soli sú zdrojom zdravia, očisty a zvyšovania vitality a tým aj zvyšovania radosti zo života. Je nečistená a nespracovaná, ponechaná v úplne prírodnom stave. Obsahuje takmer všetky minerály a stopové prvky dôležité pre zdravie človeka - z rovnakých prvkov, ktoré nachádzame v prírodnej soli, je vybudované aj naše telo. Naše telo je slané - krv, pot, slzy, telové tekutiny. Telo vylučuje soľ, takže ju musíme telu zasa vrátiť. Obmedzovaním soli sa dajú vyvolať niektoré choroby. Bežná kuchynská soľ obsahuje chemické prísady, ktoré sú extrémne škodlivé, preto vznikol mýtus o škodlivej konzumácii soli.
Minerály a vitamíny - aby mal človek dostatok minerálov a vitamínov, treba kombinovať rôzne druhy zeleniny, strukovín, semien a orechov. U syntetických vitamínov preukázali výskumy skryté nebezpečenstvá - vyšlo najavo, že niektoré populárne vitamínové tablety nielen život nepredlžujú, ale dokonca ho môžu aj skracovať (podrobnosti na https://translate.google.com/translate?hl=sk&langpair=cs|sk&sl=sk&tl=de&u=http%3A%2F%2Fzdravi.dama.cz%2Fclanek.php%3Fd%3D9000). Klíčky sú najoptimálnejším zdrojom vitamínov, minerálnych látok a enzýmov. Stelesňujú život, užitočné látky sú prítomné vo vyváženom množstve, preto je vylúčené predávkovanie hocijakého vitamínu alebo stopového prvku.
Z našej stravy treba úplne vylúčiť dresingy a ocot - je to čistá kyselina. Ak chceme dresing na šalát, urobíme si vlastný: olivový olej, sezamové semiačka, bazalka, korenie, citrón (je alkalický).
Vínny ocot má pH 2.9, čo je 13 000 krát viac kyslé ako voda.
CUKOR - druhá najsilnejšia kyselina po octe je cukor. Musíme sa vyhýbať cukru ako sa len dá. Naše telo nepotrebuje cukor na výrobu energie. Cukor je fermentovaný na acetylaldehyd (neurotoxin), kyselinu mliečnu (rozkladá bunky) a alkohol (ničí bunky). Ešte horšie, ako cukor, sú umelé sladidlá (sacharín, aspartam, acesulfam K, cyklamát sodný atď.). Náhradné sladidlá sa nesmú používať za žiadne okolnosti. Sú zodpovedné za rôzne degeneračné choroby. Aspartam bol na zozname bojových látok Pentagonu, pretože je to neurotoxín.
Jediná možná alternatíva cukru je stévia - je ti výťažok z listov rastliny Stevia rebaudiana, prírodný produkt bez vedľajších efektov. V Japonsku sú po 30 ročnom výskume všetky umelé sladidlá zakázané. Ako náhrada cukru sa tam používa jedine stévia. Viac info o stévii: https://www.casopiszahradkar.sk/zahradkar/bylinky/stevia-nahrada-cukru.html)
PŠENICA - má veľmi vysoký obsah sacharidu, vysoký obsah gluténu a bola toľkokrát geneticky modifikovaná za posledných pár tisíc rokov, že je veľmi ťažko stráviteľná.
Doporučiť sa dá len špaldová pšenica a proso, ale tieto sú mierne kyslé. Zásadité sú ale klíčky pšenice.
KVASNICE - podporujú množenie kvasiniek, húb a plesní v organizme. Všetky tieto organizmy majú silne toxické odpadové produkty.
NAJLEPŠIE ALKALICKÉ JEDLÁ (v poradí):
- výhonky a klíčky
- zelenina - uhorka, špenát, brokolica, šalát, kel, kapusta, cvikla, mrkva, paprika, reďkovka, karfiol
- ovocie - len avokádo, rajčiny, grepfruit, nezrelý banán, čerstvý kokosový orech, višňa, citrón a limetka (citrón je alkalický aj keď chutí kyslo). Ostatné ovocie je príliš sladké a metabolizuje sa na kyselinu. Nepotrebujeme konzumovať sladké ovocie kvôli vitamínom. Zelenina má všetky vitamíny, ktoré potrebujeme.
- strukoviny - cícer, sója, fazuľa, hrach, šošovica
- semená (namočené vo vode cez noc) - slnečnicové, dyňové
- orechy (namočené vo vode cez noc): mandle, lieskové orechy (nevhodné sú kešu orechy a arašídy - arašídy patria do skupiny pšenice, nie sú orechy a sú toxické)
- tofu (sójový syr)
NAJHORŠIE KYSLÉ JEDLÁ (v poradí):
- inStantÉ jedlÁ, akékoľvek jedlo s prísadou glutamanu sodného (glutaman sodný je silný neurotoxín, karcinogen: instantné polievky, Vegeta), mäsové výrobky, pokrmy obsahujúce umelé sladidlá
- ocot, dresingy
- fast food (McDonald)
- maso (hovädzie, telacie, bravčové, kuracie, morčacie, kačacie, husacie, kozie, zajačie, divina) a vajíčka
- mlieko a mliečne výrobky - jogurty, syry, maslo
- cukor, sladkosti, cokolada
- hríby, kukurica, arašídy - obsahujú toxíny, plesne, huby a sú karcinogénne
- fermentované produkty - sójová omáčka, majonéza, nakladané uhorky, kyslá kapusta, horčica, kečup, dresingy - sú veľmi kyslé a fermentované pomocou plesni
- kvasnice
- produkty zo sójovej múky - sú často chemicky upravené, toxické
- čokoľvek konzervované alebo nakladané
Chuť na sladké, ktorej sa je obtiažne zbaviť hlavne v čase prechodu z bežnej stravy na alkalickú, pomôže zahnať preparát sušených mladých sójových klíčkov - SuperSoy Sprouts. Ďalšou možnosťou je konzumácia granulovaného sójového lecitínu.
Zdroje:
Zázračné pH - autor: Dr. Robert O. Young, Shelley Redford Young, vydavateľstvo: NOXI, 2008
https://mediumway.host.sk/med/medindex.html